Vanmorgen om kwart over zes opgestaan voor een wandeling door de stad. Je denkt dat het nog lekker rustig is in de stad, maar niets is minder waar: er zijn al massa’s mensen en auto’s onderweg. Na het ontbijt gaan we op stap om ramen te kopen. Hiervoor gaan we naar een modern bedrijf. Odil doet hier de onderhandelingen en bereikt een prachtige prijs die we voor nieuwe ramen in het schoolgedeelte van het internaat moeten betalen.
Lunchtijd komen we weer thuis en waar Alec op ons zit te wachten. Hij wil proberen de visa voor de groep in Tadzjikistan tegen een sterk gereduceerde prijs te regelen . Sharofiddin heeft intussen overleg met de huiseigenaar voor een langer verblijf van de jongens in de flat. Voor deze dag staat verder niets op het programma, daarom maar even uitgerust. Om vier uur rijden we met Odil naar het centrum en bekijken we daar het luxe centrum van de stad. Een mooi paleis, prachtige parken met fonteinen en vele grote moderne gebouwen. Dit alles staat in schril contrast met het leven op het platteland. Daar wordt weinig geld besteed aan de wegen en onderhoud van gebouwen.
Na een lekker biertje op een terras gaan we weer terug naar de flat waar de nasi voor ons klaar staat. Deze dag leek wel een vakantiedag, maar door de vele zaken waar je mee bezig bent en de warmte, was deze dag toch wel vermoeiend.
Morgen gaan we weer op stap voor huisvesting van de groep en een bezoek aan het internaat. We zijn hier druk bezig, maar genieten van wat we hier zien en beleven.

Groeten uit Dushanbe

3 reacties, RSS