Verslag van vrijdag 2 januari 2015, geschreven door Abe –

Gisteravond even een verslagje geschreven over onze belevenissen van die dag. Als je ’s nachts wakker ligt, denk je er nog eens over na en had je wat anders moeten schrijven. Het gaat niet om onze belevenissen maar om de mensen en kinderen in dit land, vind ik.

Gisteren hebben we een aantal mensen ontmoet die sterk betrokken zijn bij de kinderen in het internaat. Nadat we een aantal dagen geprobeerd hebben om contact met de directrice te krijgen, hadden we gistermorgen een afspraak met de onderdirecteur. Dit is een al wat oudere man die zeer betrokken is met het wel en wee van de kinderen. Tijdens de feesten in de afgelopen dagen was hij, in tegenstelling tot de directrice altijd aanwezig en bemoeide zich dan ook intensief met de kinderen. De wens van de directie is dat wij deze zomer het onderhoudswerk aan het schoolgebouw gaan afmaken. Volgens hem zal de overheid dit werk niet doen, terwijl ze wel de rest van het internaat renoveren. In de komende bestuursvergadering zullen we een beslissing nemen over de uit te voeren werkzaamheden voor deze zomer. Na het vriendelijke gesprek hebben we op een warme manier afscheid van de onderdirecteur genomen, zelfs Djoke werd door deze man omarmd.

In de middag zijn we bij Alec op bezoek gegaan. Dit is een functionaris van het internaat die de zaken van het internaat behartigd bij de overheid. Deze man leeft ook voor de kinderen en heeft voor onze stichting ook veel betekend. We werden door hem en zijn gezin hartelijk ontvangen en weer getrakteerd op een maaltijd. Na de maaltijd liet hij ons zijn erf met bijgebouwen zien. Hij vertelde dat hij voor een zevental gehandicapte kinderen, die in de vakantie niet naar ouders of familie kunnen gaan, een verblijf wil maken. Dit werk wil hij met buren en familie gaan uitvoeren, maar helaas ontbreekt het hem aan de middelen om hout en dakbedekking te kopen. Hij vroeg ons om in Nederland sponsoren te zoeken. Voor een aantal kinderen zou het geweldig zijn als ze hier in de zomervakantie kunnen verblijven. Wij hebben toegezegd dat we zullen proberen sponsoren te zoeken. Indien iemand van u hier aan wil bijdragen, neem dan even contact met ons op, of u kunt een bedrag storten op het rekeningnummer van onze stichting o.v.v. Alec. Na de rondleiding door de tuin werd ook hier weer op een warme manier afscheid van ons genomen.

Bij thuiskomst in de flat troffen we Judith en Anna, die we al eerder in het internaat hebben ontmoet. Deze beide vrouwen zijn ook zeer begaan met het welzijn van de kinderen in dit land. Eén van hen heeft een hygiëneproject opgezet voor de kinderen in het internaat. Nu ondersteunen ze privé kinderen waar zonder hun hulp geen plaats voor is. Fijn zulke mensen te ontmoeten.

Als je in dit land bent geweest en in aanraking met de kinderen bent gekomen, laat het je denk ik nooit meer los. Dit alles maakt een geweldige indruk op je. Een doelstelling van onze stichting is dan ook om jongeren hiermee in aanraking te brengen.

Groeten, ook namens Djoke,

Abe