In het internaat in Hisor, waar Stichting Stype al meerdere jaren actief is, verblijven sinds een aantal maanden meer kinderen dan voorheen. Momenteel zijn er ongeveer 400 kinderen. Tot voor kort sliepen zo’n 50 kinderen op oude bedden en matrassen die in 40 jaar niet waren gewassen. In het verleden heeft men namelijk bedden gekocht waarvan de matrassen aan de ledikanten vast zitten. De matrassen konden daardoor niet vervangen of verschoond worden en dat in een tehuis voor jonge kinderen, die nog niet allemaal zindelijk zijn, misschien wel eens moeten overgeven of door diarree getroffen zijn… Misschien kunt u zich een voorstelling maken hoe dat er uit ziet of ruikt: verschrikkelijk…

Gelukkig, de opbrengst van het muziekevenement Stype on Stage dit voorjaar en andere giften maakten samen een prachtig bedrag waarmee totaal 56 nieuwe bedden aangeschaft konden worden. Nu kunnen alle ruim 400 kinderen die in het internaat verblijven weer op hygiënische en schone bedden slapen.

In oktober hebben twee bestuursleden van Stichting Stype een bezoek gebracht aan het internaat. De bedden zagen er mooi uit en waren keurig opgemaakt en ook nog voorzien van nieuw beddengoed, aangeschaft door het internaat zelf. Van het overgebleven hout zijn krukjes gemaakt.