Verslag van zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015, geschreven door Djoke –

De afgelopen twee dagen hebben we genoten van de cadeautjes die het land Tadzjikistan ons heeft gegeven.

Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Ramazon en zijn familie. Samen met Anna, Judith, Odil en Sharofiddin zijn we in een Hyundai Starex naar het huis van Ramazon gereden, op een uur rijden van Dushanbe. Onderweg konden we genieten van de prachtige natuur. Het was fijn om even op het platteland te zijn! Ramazon en zijn vrouw hebben al een zoontje en een week geleden hebben ze een dochtertje gekregen. Helaas waren de baby en de vrouw van Ramazon bij haar ouders. Toch was het fijn om daar te zijn en we hebben gezellig gepraat en gegeten. Pas toen het al donker was, zijn we weer teruggereden naar Dushanbe.

Vandaag was het zondag, maar dat was aan de drukte op straat niet te merken. Daarom hebben we maar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om nog wat te kopen op de bazaar. Vervolgens zijn we naar een soort apotheek gegaan om nieuwe krukken voor Zayniddin te kopen. De krukken die hij had, waren vijf jaar oud en al flink versleten. Hij was echt aan nieuwe toe. Daarna ben ik met Navruz weer naar het huis van Alec gegaan. Alec heeft mij vrijdag namelijk als cadeau een Tadzjiekse jurk gegeven! Vrijdag hebben ze de maten opgenomen en nu kon ik de jurk ophalen, compleet met broek! Heel mooi gemaakt, een prachtig cadeau van deze aardige mensen.

Daarna zijn we met Navruz en Odil met onze vaste taxichauffeur een stukje de bergen ingegaan. Weer konden we even de prachtige natuur bewonderen en de frisse lucht inademen. Alweer zo’n mooi cadeau.

’s Avonds was bijna iedereen in de flat! De vaste bewoners van de flat: Odil, Navruz, Zayniddin, Shohrukh, Bakhtiyor, Umed. Alleen Qudrat was er niet. Andaleb en Sharofiddin kwamen ook nog op bezoek. Het was een erg gezellige afsluiting van onze week in Tadzjikistan. Abe en ik hebben getrakteerd op een maaltijd die in de flat bezorgd werd.

In de nacht van maandag op zondag, vliegen we om half 3 Nederlandse tijd van Dushanbe richting Istanbul, waarna we ’s middags rond twee uur op Schiphol aankomen. Bedankt voor het lezen van onze reisverslagen en voor de reacties en likes!

2 reacties, RSS