Na het afscheid van Pyt Jaarsma uit het bestuur begin dit jaar, is gezocht naar een nieuw vijfde bestuurslid voor de stichting. Gelukkig was dat niet een moeilijke zoektocht: oud-Tadzjikistanganger Hanna Bakker zou graag deel uitmaken van het bestuur! Het bestuur is erg ingenomen met de deelname van deze jonge enthousiaste vrouw in het stichtingsbestuur en hoopt op een goede samenwerking. Heel veel succes toegewenst! In onderstaand bericht stelt Hanna zichzelf kort voor:

“Mijn naam is Hanna Bakker. Ik ben 19 jaar oud en woon in Wons. Momenteel studeer ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In de zomer van 2013 ben ik voor het eerst in Tadzjikistan geweest met Stichting Stype. Een ervaring om nooit te vergeten! Ik was ontzettend onder de indruk van het land en de cultuur. Het gaf echt voldoening om aan het werk te zijn in het internaat. Stukje bij beetje wordt het weer leefbaar voor de kinderen en hun glimlach maakt de moeite dubbel en dwars waard. Na deze zomer kon ik Tadzjikistan nog niet loslaten. Dagelijks spookte het door mijn gedachten. De reis van 2014 zat er aan te komen en het begon bij mij alweer te kriebelen. Ook deze reis heb ik een fantastische tijd gehad in dit mooie land.

Mensen helpen is iets waar ik ontzettend gelukkig van word. Toen ik werd gevraagd of ik deel wou nemen in het bestuur van Stichting Stype sprong ik een gat in de lucht. Hier hoefde ik natuurlijk niet over na te denken. Ik draag graag mijn steentje bij aan zo’n goed doel!”