Nu de reis naar Tadzjikistan van de zomer van 2014 dichterbij komt, worden steeds meer acties opgezet om geld in te zamelen. De ideeën voor de acties worden vaak door de enthousiaste “stipers” van de Stichting zelf bedacht. Voorbeelden hiervan zijn de bingoavonden in Lollum, het verkopen van spullen op een markt en een bus voor flessenbonnen in de supermarkt.

Jong en oud zet zich in voor Stichting Stype. Zo heeft basisschool De Ark in Makkum de afgelopen weken het zendingsgeld opgespaard voor Stichting Stype. Dit heeft in totaal €150 opgeleverd! Stichting Stype bedankt basisschool De Ark en de initiatiefnemer van deze actie, Hanna Bakker, voor dit mooie bedrag en hun betrokkenheid met de kinderen in Tadzjikistan.