Weer een mooi en bemoedigend bericht van één van onze enthousiaste vrijwilligers, Hanna Bakker.

“Elk jaar houdt de Sint Gregoriusschool in Blauwhuis een actie voor een goed doel. Deze actie is in samenwerking met de kerk in Blauwhuis. Ik loop stage op de basisschool in de groepen 1 t/m 6. Nadat ik hoorde van de actie heb ik voorgesteld om de opbrengst van de actie dit jaar aan Stichting Stype te doneren. De leerkrachten en het bestuur van de kerk waren hier erg enthousiast over!

Ik heb presentaties gegeven in de kerk en aan de kinderen op school. Allen reageerden hier erg positief op. De kinderen van de Sint Gregoriusschool leefden erg mee met de kinderen in Tadzjikistan, op hun eigen manier. Zo kwamen er vragen als: “Maar juf, als er geen deuren in de lokalen zaten, had de ene groep dan niet last van de andere groep tijdens muziekles?”.
De kinderen hebben geld opgehaald door heitje voor karweitjes te doen bij ouders, buren, familie en andere bekenden. Daarnaast hebben de kinderen die lid zijn van de kinderkerk in Wolsum nog €100,- bijgedragen. Alle kinderen hebben erg hun best gedaan en het resultaat mag er zeker zijn. In totaal hebben de kinderen, in samenwerking met de kerk, €976,79 opgehaald! Hier zijn we erg dankbaar voor!

Een aantal enthousiaste ouders, die lid zijn van de Parochiële Caritas Instelling (ooit het Armenbestuur) hebben nog €250,- gedoneerd aan de stichting! Bij deze wil ik, namens de stichting, de kinderen en leerkrachten van de Sint Gregoriusschool en de leden van de Parochiële Caritas Instelling ontzettend bedanken voor hun inzet!”